line1000

 

WEBBDESIGN
Precis som allting annat runt omkring oss så går går det trender i webbdesign och vårt mål är alltid att kunden ska få en modern och snygg hemsida. Hemsidan är ditt eller ditt företags ansikte utåt och dess utseende och tillgänglighet kan vara avgörande om du får en ny kund eller inte.

Tillsammans tar vi efter dina önskemål fram en skräddarsydd hemsida som på bästa sätt visar ditt företag ut mot kund. En hemsida ska inte bara vara snygg utan interaktionen gentemot kunden ska vara enkel att förstå, lättnavigerad men framförallt ”to the point”, med den informationen kunden vill ha i ett lättillgängligt format.

Om du som kund redan har en grafisk profil sedan innan så utgår vi givetvis från den när vi designar din hemsida. Skulle du däremot inte ha någon uttalad grafisk profil eller känner att du vill förnya den du har så kan vi givetvis hjälpa till att ta fram logotyper, visitkort, färgskalor osv som du kan tänkas behöva för webb och tryckmaterial.

 

MOBIL / RESPONSIV DESIGN
För några år sedan var det populärt med speciellt skrivna separata mobila hemsidor med ett par få knappar och basinformation och kontaktuppgifter. Det har vi sen ett bra tag tillbaka sett försvinna nästan helt till det bättre och mer flexibla alternativet som i webbspråk heter responsiv design.

Med responsiv design skapas hemsidan redan från början på ett sätt som gör att hemsidan känner av vilken upplösning din enhet använder och anpassar sidans grafiska gränssnitt därefter. Kunden får samma innehåll och möjligheter som vid en dator fast i ett anpassat och smidigt format.Givetvis gör vi alla våra sidor responsiva.

Fördelar med en responsiv design är t.ex:

• Samma gränssnitt för besökare oavsett om man surfar från en dator, Android-enhet eller en Apple iOS-enhet.

• Upplösningsbaserad, inte baserad på att servern hemsidan ligger på måste kolla vilken typ av webbläsare du använder.

• Full funktionalitet till skillnad från en omodern separat mobilsida.

• Du slipper olika versioner av samma sida.

• Oavsett vilken teknik som utvecklas kommer responsiva sidor fortsätta anpassa sig automatiskt till nya enheters upplösningar.

 

WORDPRESS
För byggandet av er hemsida använder vi WordPress som är ett innehållshanteringssystem (CMS) som bygger på PHP och MySQL. WordPress började får många år sedan som ett simpelt bloggverktyg men har på senare år fullständigt exploderat och möjligheterna med WordPress idag är näst intill oändliga.

Fördelar med WordPress är t.ex:

• Administrativt enkelt och användarvänligt.

• Väl anpassat för sökmotoroptimisering.

• Stöd för en rad olika användningsområden t.ex näthandel.

• Stöd för användarprofiler om man t.ex vill ha någon som ska kunna skriva nyheter men inte ändra på själva hemsidan.

• Mycket god support.

 

SEO / SÖKMOTOROPTIMISERING
Efter man har skapat sig en snygg och informativ hemsida så vill man ju att kunderna ska hitta den också. Förutom att marknadsföra sin hemsida i tryck och på webb som sociala media så bör man se till att de olika sökmotorerna som Google, Bing osv hittar sidan.

Det är här SEO eller Search Enginge Optimization kommer in.Först analyserar vi de sökresultat som vi får redan från början. Kanske är din tjänst eller ditt företag så pass unikt att det redan placerar sig högt på Google. Detta är dock osannolikt och i takt med att internet växer är det svårare och svårare att slå sig fram på sökmotorerna utan SEO.

Tillsammans med kunden kommer vi fram till en samling med ord och fraser som bäst beskriver kundens företag, hemsida eller tjänst. Med hjälp av denna listan använder vi sedan diverse verktyg för att optimera kundens hemsida mot sökmotorerna, främst Google då de är absolut störst i sökmotorvärlden.

 

DOMÄN / WEBBHOTELL
För dig som saknar en domän (www-adress) och webbhotell eller vill lämna över drift och underhåll till oss kan vi erbjuda både registrering av domän samt flytt av domän till vår externa leverantör. Vi ser till att domän och webbutrymme underhålls samt registrerar e-postadresser (t.ex namn@dindomän.xxx).

Genom vår externa leverantör kan vi registrera bl.a .SE, .COM, .EU, .NU och många andra domäntyper samt tillhandahålla upp till 10GB filutrymme för webbhotell och upp till 100GB för e-post. Det är mer än tillräckligt även för lite större företag.

 

UNDERHÅLL
När hemsidan är färdig är det lätt hänt att den bara sitter orörd alldeles för länge. Med vårt underhållsavtal kan vi enligt överenskommelse t.ex uppdatera produktlistor, menyer (för restaurang etc), textinnehåll, informationssidor över anställda osv.

 


Låter det intressant? Kontakta oss på info@reklammakarna.com